De spectaculairste ijsbergen

IJsbergen hebben verschillende vormen, hoogtes en afmetingen. Ze zijn afkomstig van gletsjers en hebben grillige vormen.

Op de Noordpool en in het Noordpoolgebied treft u de grootste en hoogste ijsbergen aan in de fjorden van Noordoost-Groenland. Deze reusachtige ijsbergen zijn afkomstig van gletsjers en hebben daarom heel grillige vormen. Als ze van een 'ice shelf' afbreken, hebben ze de vorm van een tafel, wat de naam tafelijsberg verklaart. Het betreft in beide gevallen landijs. Groenland is met name bekend om de grootsheid van het ijslandschap en de schitterende natuur in de fjorden met fantastisch mooie vergezichten. De smalle Nordvestfjord en de bredere Rodefjord zijn erom bekend. Met zodiac-cruises vaart u langs de gletsjers en door labyrinten van ijsbergen. 

 

Reizen
 • Tijdens deze Arctische expeditiecruise verkent u de zo kenmerkende natuur en authentieke cultuur van Oost-Groenland. U zult zich verwonderen over de fascinerende schoonheid van deze unieke landschappen. Een exclusieve wereld, waar jaarlijks slechts weinig toeristen voet aan wal zetten. Oost-Groenland is een van de laatste nog grotendeels ongerept gebleven wildernissen op aarde.
  Nu vanaf € 5.795 p.p.
 • In de tweede helft van de zomer vaart u rond het eiland West Spitsbergen. U bezoekt het grootste eiland van Spitsbergen maar vaart niet rondom de hele archipel.
  Nu vanaf € 6.450 p.p.
 • Wij nodigen u uit om een reis te maken naar een gebied waar geen mensen wonen, de onherbergzame en uitgestrekte archipel van Franz Josefland. Deze archipel ligt het meest dichtbij de Noordpool.
  Nu vanaf € 8.595 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers.
 • Tijdens deze Arctische expeditiecruise verkent u Noord-Spitsbergen en de zo kenmerkende natuur en authentieke cultuur van Oost-Groenland. U zult zich verwonderen over de fascinerende schoonheid van deze unieke landschappen. Een exclusieve wereld, waar jaarlijks slechts weinig toeristen voet aan wal zetten. Oost-Groenland is een van de laatste nog grotendeels ongerept gebleven wildernissen op aarde. Tijdens uw reisperiode heeft u ook kans op het zien van Noorderlicht.
  Nu vanaf € 9.000 p.p.
 • Deze expeditiecruises worden aangeboden door de grotere schepen van 114 tot 178 passagiers. Het doel van deze expeditiecruise is om naast de mooie natuur en gletsjers, het wildlife van Spitsbergen te zien. Het schip vaart waar mogelijk langs het pakijs en door drijfijs. Vroeg in de zomer is het landschap op Spitsbergen maagdelijk wit.
  Nu vanaf € 4.800 p.p.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.