De Noordpool beleven vanaf een klein expeditieschip

Een belangrijk punt als het om uw beleving gaat, is de keuze van het expeditieschip.

De zogenaamde kleinere expeditieschepen van 12 tot maximaal 53 passagiers bieden u maximale beleving. Passagiers kunnen in kleine groepjes worden opgesplitst, waarbij een verhouding van 1 gids op maximaal 10 passagiers wordt gehanteerd. Ook tijdens de zodiac cruises hoeft u de solitair levende ijsbeer niet in massaal gezelschap te observeren omdat u ook dan maar met een beperkt aantal zodiacs bent. Omdat op de Noordpool de ijsbeer veelvuldig voorkomt wordt u begeleid door gewapende gidsen, dit is wettelijk verplicht. U blijft dus altijd bij het geweer. Het opsplitsen in kleine groepjes tijdens wandelingen verhoogt uw beleving enorm.

Reizen
  • Dit is een expeditiecruise met een klein expeditieschip (53 passagiers). Het doel van deze expeditiecruise is om naast de mooie natuur en gletsjers het wildlife van Spitsbergen te zien. M/S Quest vaart langs het pakijs en door drijfijs. Vroeg in de zomer is het landschap op Spitsbergen maagdelijk wit.
    Nu vanaf € 4.895 p.p.
  • Dit is een expeditiecruise met een klein expeditieschip (53 passagiers). In de tweede helft van de zomer vaart u volledig rond de Spitsbergen archipel. Het doel van deze expeditiecruise is om naast de mooie natuur en gletsjers het wildlife van Spitsbergen te zien. M/S Quest vaart in het oosten van de archipel mogelijk nog door drijfijs . U bezoekt alle belangrijke eilanden en maakt de meest complete reis rond deze Arctische eilandengroep.
    Nu vanaf € 6.125 p.p.