Cultuur snuiven en beleven

Ibo Island is ongetwijfeld de interessantste plaats om te bezoeken voor wie van cultuur en geschiedenis wil proeven. Op dit eiland in de Quirimba Archipel vindt u de overblijfselen van een geschiedenis van slavernij, piraten, zilverhandel, ivoor en intriges.

De vele ruïnes, forten en een oude katholieke kerk herinneren vandaag de dag nog aan de roerige geschiedenis van piraterij en van Arabische, Portugese en Nederlandse overheersing. Een scherp contrast met de vredige stranden en de azuurblauwe oceaan.

Reizen Accommodaties
  • Parelwitte stranden omzoomd met palmbomen die wuiven in de wind. Een kristalheldere zee waar koralen en kleurrijke vissen leven. Experience Travel biedt u verschillende duikreizen waarbij u vanuit Amsterdam reist of deze reis gebruikt als verlenging op uw rondreis door Zuidelijk-Afrika.
    Nu vanaf € 6.995 p.p.
  • De Benguerra Lodge ligt aan de noordwestkust van Benguerra Island. Dit is het op een na grootste eiland van de Bazaruto archipel, die in 1971 bekroond is tot nationaal park. De lodge wordt omgeven door witte stranden, koraalriffen en het prachtige azuurblauw...