Caño Cristales - 3 dagen / 2 nachten

De smalle rivier Caño Cristales wordt ook wel de ‘rivier van de 5 kleuren’ genoemd en wordt beschouwd als een van de mooiste rivieren ter wereld. Bezoek deze plaats tijdens deze meerdaagse tour en laat u verwonderen!

De Caño Cristales rivier dankt haar mooie kleuren aan de met mos bedekte stenen en rode planten, welke een speciaal effect aan het water geven. Deze begroeiing bestaat alleen op deze plaats, wat het zo uniek maakt. Het water staat ook niet stil; diverse stroomversnellingen en watervallen dragen alleen maar bij aan de bijzondere kleuren. Op sommige plaatsen kunt u ook vissen spotten op de bodem van de rivier. Wel is dit fenomeen afhankelijk van verschillende combinaties, waaronder het klimaat, waardoor het alleen van juni t/m november te bezoeken is. Tijdens deze meerdaagse excursie heeft u ruim de tijd om Caño Cristales te ontdekken.

Dag 1 
De reis begint in La Macarena, de plaats waarbij Caño Cristales zich bevindt. Als u in de ochtend aankomt, wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht. Vervolgens begint de tour naar Caño Cristales. Onderweg maakt u een boottocht over de Guayabero rivier, welke u in ongeveer 15 minuten naar de ingang van Caño Cristales brengt. Laat u verbazen wanneer u de prachtige kleuren ziet. Met de gids maakt u een wandeling langs de rivier, waarbij deze u alles vertelt over de ecologische ontwikkeling van deze bijzondere omgeving. Tussendoor ontvangt u een lunch in het park van Caño Cristales. Na deze bijzondere dag keert u aan het einde van de middag terug naar La Macarena.

Dag 2
Vandaag geniet u eerst van een lokaal ontbijt in La Macarena. Vervolgens keert u terug naar Caño Cristales. Na de eerste indruk van de dag ervoor, wordt u nu dieper meegenomen het park in en bezoekt u verschillende riviertakken. Tussendoor ontvangt u wederom een heerlijke lunch in het park. Aan het einde van de middag keert u terug naar La Macarena, waar u in dezelfde accommodatie verblijft.

Dag 3
In de ochtend heeft u tijd om nog terug te keren naar Caño Cristales om de Caño Cristalitos te bewonderen, dit is een zijtak van de rivier welke zeker de moeite waard is. Daarnaast is er ook het uitzichtpunt ‘El Mirador’, vanwaar u een fantastisch uitzicht over het gehele gebied heeft. Na dit bezoek luncht u voor een laatste maal in La Macarena, waarna de meerdaagse excursie ten einde is. Vanuit La Macarena is het mogelijk om naar Bogotá te vliegen.

Reizen Accommodaties
 • Deze reis brengt u langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van Colombia, waarbij u voldoende tijd heeft om ook de ongerepte kanten van het land te ontdekken. U ziet culturele hoogtepunten maar komt ook in de mooiste natuurgebieden. Verbaas u over een van de meest veelzijdige landen van Latijns Amerika.
  Nu vanaf € 4.125 p.p.
 • Net buiten San Agustin, op een rustige locatie in een landelijke omgeving, ligt Akawanka Lodge. Met een verblijf in deze lodge bevindt u zich op korte afstand van Parque Arqueológico San Agustin en verschillende andere archeologische vindplaatsen. De...
 • Dit romantische hotel ligt in het historische centrum van Popayán, dichtbij Iglesia San Francisco. Op loopafstand vindt u de kathedraal, musea en kerken. Het hotel ligt in een klooster uit 1570 en heeft een Spaans koloniale architectuur die symbolisch...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.