Suján Sher Bagh

Suján Sher Bagh is de uitgelezen plek voor reizigers die graag verblijven in een authentiek en afgelegen junglekamp. De twaalf luxe tenten, elk met hun eigen badkamer en kleine veranda, zijn opgezet in een halve cirkel rond een fraai aangelegde tuin en liggen niet ver van het hoofdgebouw. Het diner wordt geserveerd in een aparte tent en ter ontspanning kunt u plaatsnemen aan het rustgevende zwembad, een boekje lezen in de bibliotheek of genieten van een hapje en een kleine versnapering in de bar. Maar een verblijf in Sher Bagh staat ook en vooral bekend om de sublieme tijgersafari’s.

Het resort ligt nabij het Ranthambore National park, waar de tijger nog in groten getale rondbanjert. De tijger komt in het wild nog uitsluitend voor in Azië en aangezien hij een groot leefgebied nodig heeft, is het er door de jaren heen niet makkelijker op geworden voor de gestroomlijnde katachtige. Naast het verdwijnen en kleiner worden van natuurgebieden wordt de tijger bedreigd door stroperij. Voor het voortbestaan van de tijger is het dus cruciaal dat het dier intensief beschermd wordt en er onderzoek wordt gedaan naar mogelijkheden om de populatie weer toe te laten nemen. Sher Bagh heeft deze ambitie hoog in het vaandel staan is de perfecte uitvalsbasis van waaruit u met zeer ervaren natuurgidsen op zoek gaat naar tijgers. Tijdens de gamedrives wordt in kaart gebracht waar de tijgers zich bevinden, worden metingen gedaan en wordt interessante data geanalyseerd met betrekking tot de populatie. Met een verblijf in Sher Bagh draagt u derhalve direct en indirect bij aan een stabiele toekomst voor de tijger. Suján Sher Bagh is aangesloten bij Relais & Chateaux.

Reizen Activiteiten
 • Ontdek het bijzondere Rajasthan in slechts 12 dagen, waarbij u kennis maakt met de miljoenenstad Delhi en een bezoek brengt aan het indrukwekkende wereldwonder Taj Mahal. U gaat op safari in het Ranthambore National Park, overnacht in een fort dat dateert...
  Nu vanaf € 5.425 p.p.
 • Het grootste deel van de fietstocht brengt u door in Shahjahanabad, de historische naam van het oude stadsdeel. U maakt een korte omweg naar Civil Lanes, een rustig deel van de stad met veel koloniale stijl huizen en gebouwen. U maakt hier een Chai (thee)...
 • Tijdens de kleurrijke festivals worden olifanten, paarden en kamelen rijkelijk uitgedost in fleurige gewaden. Ook zijn er talloze religieuze festivals waarbij u uw ogen uitkijkt.
 • Zet uw zintuigen op scherp en neem deel aan een kookcursus in Udaipur. In het Deolia House laat gastvrouw Rakshita u watertanden met haar kookkunsten. Leer de kneepjes van vak en geniet aansluitend van een heerlijk zelf bereid diner.
 • India is het meest kleurrijke land ter wereld. Indiase vrouwen dragen prachtige felgekleurde sari's. Dat kleurrijke maakt India dan ook en heel fotogeniek land met prachtige contrasten, mooie mensen en verrassende tradities.
 • Indiase vrouwen dragen prachtige felgekleurde sari's. Dat kleurrijke maakt India dan ook en heel fotogeniek land met prachtige contrasten, mooie mensen en verrassende tradities.
 • U treft een zeer afwisselend landschap met prachtige oude bomen, rotspartijen, meertjes en grasvlakten. Pauwen, herten, apen en tijgers komen onder meer voor in het Ranthambore National Park. Het park is voornamelijk bekend om de tijgers, waarvan er momenteel...
 • Nomadische stammen zijn degenen die van plaats naar plaats reizen voor hun levensonderhoud. Het woord Rabari betekent in het Sanskriet "buitenstaanders". Deze herders en hun families leven al eeuwenlang in harmonie samen met het wildlife in deze regio.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen