Linkwasha

In het beste deel van het Hwange National Park, ver weg van toeristische plekken, ligt Linkwasha. Het frisse, open en luchtige kamp biedt een eclectische mix van hedendaags interieur en invloeden van de Ndebele cultuur en past perfect in de omgeving met een prachtig zicht over de waterplaats, een verfrissende oase voor vele wilde dieren. Het ligt vlakbij de beroemde vlakten van Ngamo, waar wilde dieren zich in grote aantallen verzamelen.  

Het hele kamp is gebouwd met zo min mogelijk impact op de natuur. Er is dan ook nauwelijks gebruik gemaakt van beton. Met slechts negen tenten zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht gegarandeerd. De tenten zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Voor de warme maanden is er airconditioning aanwezig, terwijl u in de koude maanden gebruik kunt maken van elektrische dekens. De douche heeft een glazen deur naar buiten, zodat u toch het gevoel heeft van een buitendouche. Alle tenten kijken uit over de omliggende vlakte,  

De centrale ruimtes kijken uit op de waterpoel. Daar ligt ook de ‘hide’, een comfortabele bunker van waaruit u de bezoekers van de waterplaats goed kunt observeren. Met name in de droge maanden is dit een trekpleister voor grote kuddes dorstige dieren. Er zijn verschillende dekken met meerdere verdiepingen, waaronder een gezellige bibliotheek, een open haard en schaduwrijke sala's rondom een uitnodigend zwembad.  
 
Wat meteen opvalt tijdens uw verblijf is de oprechte vriendelijkheid van al het personeel; u zult zich hier dan ook snel thuis voelen. De maaltijden zijn van hoog niveau, de chef probeert u telkens te verrassen met heerlijke smaken en gerechten. 

Vanuit Linkwasha gaat u op game drive in open voertuigen, zowel overdag als ’s avonds. Altijd onder begeleiding van gepassioneerde gidsen met ontzettend veel kennis. Maar ook een wandelsafari behoort tot de mogelijkheden. Te voet gaat u op pad, uiteraard ook weer onder begeleiding van een zeer ervaren gids. U kunt ook een lokaal dorp bezoeken waarbij u vaak een rondleiding door de school krijgt, de directeur ontmoet of deelneemt aan gemeenschapsprojecten. 
 
Voor een onvergetelijke beleving slaapt u een nachtje in het romantische starbedOp het 'sleep-out deck' in slaap vallen met uitzicht op Scott’s Pan onder een immense sterrenhemel omringd door de geluiden van de wildernis is een unieke ervaring die u nooit zult vergeten. 

Reizen Activiteiten
 • 5000 jaar geleden woonden hier jagers, die hun verhalen op de muren tekenden, de zogenaamde Bushmen paintings. Vandaag de dag is Zimbabwe een prachtige safaribestemming. Bossen, hooglanden en rivieren wisselen elkaar af. Naast een bezoek aan de immense...
  Nu vanaf € 16.195 p.p.
 • Samen met een deskundige gids verkent u de wildernis en komt u oog in oog te staan met het wild. Zonder voertuig heeft u meer oog voor details en komt u op plekken waar een jeep of kano niet komt.
 • Het Matobo National Park is onderdeel van de Matobo Hills die een gebied van maar liefst 3100 km2 in beslag nemen. Het gebied is uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO vanwege de unieke granieten rotsformaties die soms op elkaar lijken te balanceren,...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada