Koro River Camp

De centrale Tuli, waarin Koro River Camp gelegen is, is een uitgestrekt, wild landschap van meer dan 60.000 hectare in het uiterste oosten van Botswana. U vindt hier geen hekken of andere omheining, hetgeen bijdraagt aan een nog ongerepter karakter. Het gebied is de thuisbasis van een scala aan wilde dieren variërend van olifanten tot luipaarden. Verscholen in de dichtbegroeide natuur ligt hier het Koro River Camp, een accommodatie waar intieme, kleinschalige safari’s centraal staan die met name gericht zijn op het waarnemen van luipaarden. Maar waar een normale safari zich beperkt tot het bekijken van de dieren, gaat men bij Koro River Camp verder en wordt u onderdeel van het onderzoeksteam dat luipaarden lokaliseert en helpt u bij het verzamelen en analyseren van data. Zo ziet u van dichtbij welke manieren er aangewend worden ter bescherming van het luipaard en draagt u actief een steentje bij aan het onderzoek naar en het behoud van dit fenomenale roofdier.

De bossen langs de oevers van de majestueuze Limpopo rivier herbergen daarnaast vele soorten vogels, waarvan enkele zeer zeldzaam zijn. Maar ook bij de diverse natuurlijke waterbronnen in de heuvels vindt u zowel diverse soorten vogels als ander wild. De skyline van Tuli is een spectaculaire mix van rotspartijen, enorme Candelabra bomen (kanderlaarboom) en Baobabs. Het is dan ook niet vreemd dat de lokale naam voor deze regio 'land van reuzen' is.

Aan de schaduwrijke, wilde oevers van de Limpopo rivier liggen de luxueuze tenten van het kleinschalige, boetieke Koro River Camp verspreid over het terrein. In de overdekte dinerlounge en de sfeervolle bar kunt u terecht om te dineren of een hapje of drankje tussendoor. De privélounge leent zich er bij uitstek voor om u eventjes terug te trekken en bijvoorbeeld met een verrekijker te genieten van de omgeving. Wanneer u aan het eind van een avontuurlijke dag moe maar voldaan terugkeert in het kamp, bestaat tevens de mogelijkheid om u te laten masseren of plaats te nemen bij het knisperende vuurtje van de centrale openhaard. Voordat u ‘s nachts in slaap valt bij de geluiden van de jungle kunt u nog plaatsnemen in uw eigen plunge pool bij uw tent.

De uiteindelijke invulling van uw verblijf hangt sterk samen met de omstandigheden en de mogelijkheden die zich voordien, maar het uitgangspunt is om vanuit uw wensen uw eigen, unieke safari-en tented camp avontuur samen te stellen.

Reizen
 • In het zuidoosten van Botswana op de grens met Zuid-Afrika en Zimbabwe ligt het Tuli Game Reserve waar u vanuit het Koro River Camp actief kunt deelnemen aan het onderzoek en behoud van luipaarden.
  Nu vanaf € 7.695 p.p.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.