Hotel Quinta do Vallado

Quinta do Vallado is gelegen op een heuvel in de Douro Valley aan de oever van de Corgo River, een zijrivier van de Douro River. Het hotel ligt tussen haar eigen uitgestrekte wijngaarden in een regio die bekend staat om de productie van port. Het kleinschalige verblijf beschikt in totaal over 18 kamers verdeeld over twee gebouwen. Het oude gedeelte uit 1733 en een nieuw gedeelte dat met haar zeer moderne architectuur een interessante toevoeging is op het geheel. De kamers zijn alle uniek ingericht met eveneens een combinatie van moderne en oude elementen. Ter ontspanning kunt u gebruik maken van het zwembad en wandelen of fietsen langs wijngaarden door het rustieke landschap. Uiteraard is er genoeg mogelijkheid tot verschillende wijnproeverijen.

Activiteiten
  • Ongeveer de helft van de wijnstokken is ouder dan zestig jaar. Quinta do Vallado behoort vandaag de dag tot de absolute wereldtop van portproducenten mede door de belangrijke investeringen in een ultramoderne wijnkelder, waarbij uiteraard het traditionele...
  • Vandaag de dag worden de rabelo’s niet meer gebruikt als transportmiddel voor port, maar het is wel mogelijk om een rondvaartover de Douro te maken op een echt traditionele rabelo.