Haida House

Haida Gwaii, voor de noordkust van British Columbia, is een kleine archipel vol wilde dieren, oude regenwouden, ongerepte rivieren, baaien en inheems erfgoed. Vanuit Haida House gaat u op ontdekkingsreis om de rijke cultuur en het ongerepte landschap te verkennen. De lodge, die werd gebouwd in de jaren 80, was oorspronkelijk een particuliere herberg genaamd Tlell River House. Nadat het van eigenaar was veranderd, werd het een jachthuis voor trofee-beren en werd het gesloten voor het niet-jagende publiek. In 1995 riep de Council of Haida Nation op tot beëindiging van de recreatieve berenjacht op Haida Gwaii en trok met succes de laatst overgebleven berenjachtvergunningen terug door het onroerend goed te kopen via de Haida Coöperatie. In 2012 werd de lodge heropend als het Haida House in Tllaal en begon het bezoekers te verwelkomen die op zoek waren naar authentieke culturele ervaringen. De ‘leave no footprint’ filosofie wordt nageleefd vanuit de Haida coöperatie. Naast een verblijf in Haida House zelf, kunt u kiezen voor de nieuwe Oceanfront cabin. De prachtig ingerichte, op Haida geïnspireerde cabins bieden plaats aan maximaal vijf personen en kunnen per nacht worden gereserveerd en hebben een adembenemend uitzicht over de baai.

Reizen
 • Haida Gwaii, letterlijk vertaald ‘het eiland van de mensen’ is de ongerepte archipel voor de kust van Canada waar natuur en cultuur harmonieus samen komen. Ga op avontuur en ontdek de indrukwekkende natuur, bewonder de vele flora, fauna en zeldzame diersoorten...
  Nu vanaf € 9.225 p.p.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.