Encounter Mara

Het kleinschalige tentenkamp Encounter Mara ligt in het Mara Naboisho Conservancy, grenzend aan het beroemde Masai Mara reservaat. Het gebied is een privéconcessie van 50.000 hectaren grond ter bescherming van de lokale veehouderijen en het wild in samenwerking met de lokale Maasai gemeenschap. Het aantal voertuigen en bezoekers wordt zeer streng gereguleerd waardoor u regelmatig het enige zichtbare voertuig bent in de omgeving. Daar het een privépark is gelden er andere regels dan in de nationale parken en is er veel meer flexibiliteit en mogelijkheid tot het ingaan op uw wensen alsook unieke ervaringen die u niet snel zult hebben in het nationale park. Uw verblijf hier zorgt tevens voor een grote bijdrage in het natuur- en cultuurbehoud. Het kamp wordt omringd door acaciabomen en kijkt uit over een open vlakte, de perfecte plek om wild te spotten. U overnacht in een comfortabel ingerichte safaritent met en-suite badkamer, voorzien van een typisch Afrikaanse ‘douche’. Alle tenten zijn zo veel mogelijk open zodat u ten volle genieten kunt genieten van de prachtige omgeving en haar bewoners. Dagelijks maakt u in de vroege ochtend en late namiddag een game drive onder begeleiding van een ervaren gids en gaat u op zoek naar wild. Het gebied staat met name bekend om de vele leeuwen maar ook giraffen, olifanten en zebra’s zullen zich hoogstwaarschijnlijk laten zien. Tussen beide gamedrives is er tijd voor een ontspannen lunch bij het kamp en kunt u genieten van een siësta of deelnemen aan een korte begeleide wandeling.

Reizen Activiteiten
 • Ook geniet u van het adembenemende uitzicht op de savanne en een prachtige zonsopgang. De tocht wordt afgesloten met een glas champagne en een heerlijk ontbijt.
 • Zij hoeden hun kuddes het hele jaar door naar voedsel- en waterrijke gebieden. Tijdens een bezoek aan een van deze stammen leert u meer over hun levenswijze en over de manier waarop zij in en van de natuur leven. Een leerzame ervaring!
 • Een ervaren gids ziet de dieren vaak al van grote afstand. Gamedrives zijn mogelijk in alle wildparken van Kenia, maar het ultieme safarimoment is tijdens de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s vanuit Masai Mara in Kenia naar de Serengeti...
 • Wandelsafari's zijn niet toegestaan in de parken zelf, maar wel in de natuurreservaten grenzend aan het park. De meeste lodges bij Amboseli en Maasai Mara bieden de mogelijkheid om met een Masaai een wandelsafari te maken. De Masaai krijger kan u alles...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada