Chikwenya

Chikwenya is als nieuwste lodge in de portfolio van Wilderness Safaris een prachtige aanvulling. In een eigen concessie ten oosten van het Mana Pools National Park aan de Zambezi Rivier biedt het een onovertroffen verblijf. U kijkt uit over een open vlakte en de rivier met op de achtergrond de heuvels in Zambia die onderdeel zijn van de Rift Valley. De Albida en Mahoniebomen bieden verkoeling tijdens de heetste uren. Ook komen olifanten regelmatig de peulen van de Albida boom eten. Kenmerkend is de manier waarop de olifanten op de achterpoten gaan staan om bij de hogere takken met peulen te komen. De tenten van het kamp zijn gebouwd op een houten platform. De lichte kleuren en de doorzichtige schuifpanelen aan de voorkant van de tent zorgen voor een ruimte en licht. Vanuit uw ligbad in de badkamer kijkt u uit op de rivier. In de centrale ruimtes kunt u terecht in de lounge, bar, eetkamer of het zwembad. Bij het kampvuur sluit u na het diner samen met andere gasten de dag af. 

Dit deel van het park biedt een thuis aan grote kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden en elanden die vooral in de droge maanden bij de rivier komen drinken. Ook roofdieren zijn veelvuldig te zien. En door de ligging in een privé concessie bent u niet gebonden aan de voorwaarden van een nationaal park. U kunt er daarom boottochten maken en een jeepsafari in het donker. Verder kunt u ook nog wandelen, kanoën en vissen. 

 

 

Reizen Activiteiten
 • 5000 jaar geleden woonden hier jagers, die hun verhalen op de muren tekenden, de zogenaamde Bushmen paintings. Vandaag de dag is Zimbabwe een prachtige safaribestemming. Bossen, hooglanden en rivieren wisselen elkaar af. Naast een bezoek aan de immense...
  Nu vanaf € 16.195 p.p.
 • In een rustig tempo peddelt u over de rivier, terwijl de mooie omgeving van de Zambezi rivier aan u voorbijtrekt. Aan de waterrand ziet u vele krokodillen, nijlpaarden en vogels en aan de oevers komen leeuwen, buffels, olifanten en wilde honden bijeen...
 • Samen met een deskundige gids verkent u de wildernis en komt u oog in oog te staan met het wild. Zonder voertuig heeft u meer oog voor details en komt u op plekken waar een jeep of kano niet komt.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada