Camp Hwange

Camp Hwange is een klassiek safarikamp gelegen in een privé concessie in het noordelijke deel van Hwange National Park. 

U verblijft hier een met riet gedekte chalet met zijkanten van canvas en gaas. Vanuit uw chalet kijkt u uit over een waterplaats die vooral in het droge seizoen grote aantallen wild aantrekt. De inrichting is stijlvol in zijn eenvoud met een comfortabel bed met klamboe, een schrijftafel, voldoende kastruimte en ensuite badkamer met ruime inloopdouche, wastafel en toilet. 

Het hoofdgebouw bestaat uit een open lounge en eetgedeelte onder een grote rieten overkapping. De inrichting is smaakvol in Afrikaanse sfeer. In Camp Hwange keert u terug naar het concept van de oorspronkelijke safari met nadruk op wandelsafari’s. Onder begeleiding van een zeer ervaren, bewapende gids probeert u aan de hand van sporen dieren te vinden, waarbij u het wild vaak dicht kunt naderen. Ook kunt u in een jeep op zoek naar wild. Dit kan ook in de avonduren. Daarnaast is er een schuilhut om  u het wild dat bij de waterplaats komt drinken van dichtbij te observeren. Een verblijf in Camp Hwange staat volledig in het teken van het ervaren van de bush: de activiteiten worden hier niet bepaald door een vaststaand schema, maar alles draait volledig om de beleving van de natuur! 

Activiteiten
  • Samen met een deskundige gids verkent u de wildernis en komt u oog in oog te staan met het wild. Zonder voertuig heeft u meer oog voor details en komt u op plekken waar een jeep of kano niet komt.
  • Het Matobo National Park is onderdeel van de Matobo Hills die een gebied van maar liefst 3100 km2 in beslag nemen. Het gebied is uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO vanwege de unieke granieten rotsformaties die soms op elkaar lijken te balanceren,...
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada