Bisate Lodge

Eén worden met de natuur was nog nooit zo vanzelfsprekend. Verscholen tussen de heldergroene Rwandese heuvels ligt een natuurlijk gevormd amfitheater met daarop de Bisate Lodge. De kegelvormige rieten suites - een knipoog naar de tradities en cultuur van Rwanda - gaan feilloos op in de omgeving en vanaf uw veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergtoppen en beboste hellingen. De stijlvolle inrichting en het strakke design van de suites tonen dat traditioneel en modern hier hand in hand gaan. De groenbruine bar doet jungle-achtig aan en de kamerhoge ramen bewerkstelligen dat u de panoramische uitzichten ook tijdens een drankje of het diner geen moment hoeft te missen.

De omliggende regenwouden van Noord-Rwanda markeren daarnaast het leefgebied van de grootste nog levende primaten: gorilla’s. Intensieve bescherming heeft ertoe geleid dat de populatie weer toeneemt, met alle positieve gevolgen van dien. Via diverse gorillatrekkings, die u tot diep in de Rwandese jungle brengen, kunt u groepen gorilla’s van zeer dichtbij bewonderen.

De Bisate Lodge staat bekend als een hoog aangeschreven aanbieder van wildlife safari’s. Met ervaren gidsen verkent u hiervandaan het regenwoud of de mistige hellingen van het Volcanoes National Park en is de kans levensgroot dat u meerdere keren oog in oog staat met groepen Silverback gorilla’s.

Bent u hongerig geworden van al de trekkings? Vergezel dan de chef-kok wanneer hij naar de lokale markt gaat om zijn verse ingrediënten in te slaan en maak kennis met de uiterst vriendelijke lokale bevolking en het dagelijks leven van Rwanda.

  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada