&Beyond Benguerra Island

De Benguerra Lodge ligt aan de noordwestkust van Benguerra Island. Dit is het op een na grootste eiland van de Bazaruto archipel, die in 1971 bekroond is tot nationaal park. De lodge wordt omgeven door witte stranden, koraalriffen en het prachtige azuurblauw water van de Indische Oceaan. Hier kunt u uitstekend snorkelen en duiken en wellicht een glimp opvangen van de zeldzame Indische zeekoe. Ook beschikt de lodge over een aantal paarden waarmee u tochten kunt maken langs het strand of over het eiland. De enige manier om de lodge te bereiken is per helikopter of met een klein vliegtuig. U verblijft in een chalet, gebouwd op pilaren met een rieten daken. De chalets zijn voorzien van een terras met eigen plungepool. De twee chalets aan het strand zijn geheel in Arabische safaristijl en Villa Chibuene is voorzien van een eigen zwembad.

Activiteiten
  • De vele ruïnes, forten en een oude katholieke kerk herinneren vandaag de dag nog aan de roerige geschiedenis van piraterij en van Arabische, Portugese en Nederlandse overheersing. Een scherp contrast met de vredige stranden en de azuurblauwe oceaan.
  • In het kristalheldere water rondom de Bazaruto archipel en de Quirimba archipel kunt u zich verwonderen over de kleurrijke, tropische vissen en het prachtige koraal. Met een beetje geluk ziet u hier zelfs schildpadden en rifhaaien.
  • U heeft de mogelijkheid om van boord te gaan bij kleine dorpjes en kennis te maken met de traditionele levenswijze van de lokale vissers.