Amakoro Songa Lodge

In een klein dorpje aan de voet van de Muhabura, Gahinga en Sabinyo vulkanen ligt de Amakoro Songo Lodge. De naam Amakoro komt van het zwarte vulkanische gesteente dat kenmerkend is voor deze bergachtige omgeving. De acht ruime en luxe cottages zijn ontworpen om op te gaan in de serene omgeving zodat u kunt ontsnappen aan de alledaagse drukte en u een gevoel van rust ervaart. Alle cottages stralen een rustige elegantie en warmte uit en zijn een mix van lokale en moderne invloeden. Elke kamer beschikt over een open haard, een welkome warmte tijdens koude avonden. Maakt u vooral gebruik van de mogelijkheid om in uw kamer bij de openhaard te genieten van een massage na een enerverende trektocht. Neem ook zeker plaats bij de algemene vuurplaats waar u samen met de andere gasten na het diner geniet van de traditionale Intore dansgroep.

De lodge staat bekend om de lokale keuken: de chefs halen de kruiden en groenten uit de eigen tuin. De medewerkers uit de lokale gemeenschap zorgen voor de authentieke gastvrijheid en hun kennis van de omgeving. Tijdens uw verblijf heeft u de mogelijkheid om de nabijgelegen dorpjes te bezoeken en deel te nemen aan traditionele activiteiten, zoals het planten van bomen, het schoonhouden van de gemeenschap en dansen. De lodge organiseert wandelingen waarbij u de bewoners bezoekt en waarbij de dorpsoudste u verhalen vertelt die teruggaan naar de tijd voor en tijdens de koloniale periode. De wandelingen eindigen met een picknick.

Het hoofddoel van de meeste gasten is uiteraard de gorilla trekking. Na deze onvergetelijke tocht wacht u een welkome voetmassage en worden uw wandelschoenen schoongemaakt.

Of u nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, Amakoro Songa Lodge is de uitgelezen plek voor u.

  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada