Alila Fort Bishangarh

Alila betekent verrassing in het Sanskriet, en dat geeft precies weer wat voor pareltje Alila Fort Bishangarh is. Dit oorspronkelijke fort is zoveel mogelijk intact gelaten. Het is een uniek voorbeeld van de Jaipur Gharana architectuur met invloeden van zowel de Mughals als de Britten. De twee meter dikke muren rondom het fort hebben nog steeds openingen voor vuurwapens en torentjes (bekend als burjs). Daarnaast wordt het Fort omgeven door het charmante Bishangarh dorp met zijn prachtige haveli's en ligt het centraal op circa 1.5 uur van Jaipur, een goede uitvalsbasis. Het hotel beschikt over 59 kamers en suites, allemaal sfeervol ingericht met grote erkers, waarbij traditioneel donker hout wordt gecombineerd met moderne lichte tinten. Vanuit de kamers heeft u, vanwege de ligging, een adembenemend uitzicht. Binnen het fort zijn er vier specialiteitenrestaurants, namelijk Amarsar, Silk Route Cuisine, Nazaara (Indiaas restaurant gelegen op het dakterras voor een culinaire verrassing met een spectaculair uitzicht), Madhuveni (de bar & cigar lounge) en als laatste Kachchawa (de champagnebar). Alila beschikt daarnaast over een prachtig zwembadterras en uiteraard kunt u zich laten verwennen in de Alila Spa.

Activiteiten
 • Het grootste deel van de fietstocht brengt u door in Shahjahanabad, de historische naam van het oude stadsdeel. U maakt een korte omweg naar Civil Lanes, een rustig deel van de stad met veel koloniale stijl huizen en gebouwen. U maakt hier een Chai (thee)...
 • Tijdens de kleurrijke festivals worden olifanten, paarden en kamelen rijkelijk uitgedost in fleurige gewaden. Ook zijn er talloze religieuze festivals waarbij u uw ogen uitkijkt.
 • Zet uw zintuigen op scherp en neem deel aan een kookcursus in Udaipur. In het Deolia House laat gastvrouw Rakshita u watertanden met haar kookkunsten. Leer de kneepjes van vak en geniet aansluitend van een heerlijk zelf bereid diner.
 • India is het meest kleurrijke land ter wereld. Indiase vrouwen dragen prachtige felgekleurde sari's. Dat kleurrijke maakt India dan ook en heel fotogeniek land met prachtige contrasten, mooie mensen en verrassende tradities.
 • Indiase vrouwen dragen prachtige felgekleurde sari's. Dat kleurrijke maakt India dan ook en heel fotogeniek land met prachtige contrasten, mooie mensen en verrassende tradities.
 • U treft een zeer afwisselend landschap met prachtige oude bomen, rotspartijen, meertjes en grasvlakten. Pauwen, herten, apen en tijgers komen onder meer voor in het Ranthambore National Park. Het park is voornamelijk bekend om de tijgers, waarvan er momenteel...
 • Nomadische stammen zijn degenen die van plaats naar plaats reizen voor hun levensonderhoud. Het woord Rabari betekent in het Sanskriet "buitenstaanders". Deze herders en hun families leven al eeuwenlang in harmonie samen met het wildlife in deze regio.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen